Continut: HIV SIDA Anonim va dea stirile si nouatatile cele mai actuale despre folosirea unui prezervativ si riscul de transmitere bolile cu transmisie sexuala sau o infectie prin sex.


Bine ati venit la
HIV Anonim:  ajutor pentru cei cu SIDA


despre noi HIV Anonim - SIDA Atitudini pozitive despre HIV HIV Anonim - SIDA evenimente programate HIV Anonim - SIDA stiri (in engleza) HIV Anonim - 
SIDA Pagina Principala
Paginile interactive:navigator pentru HIV Anonim Forum si Bulletin board
Cercul Abstinentei. Incurajarea pentru ca sa traim o viata mai sanatoasa.
PROGRAMUL
HIV ANONIM
Atitudini pozitive
despre HIV
Our Book
(in engleza)
Locurile Mele
Chat-ul nou HIV
Sala veche de chat
Anunturi
Oportunitati sa ajuti
Linkuri folositoare
Umor
Scrie povestea ta
Pagina principala

Fa un clic aici ca sa adaugi aceasta pagina in lista preferintelor tale!
Faceti un link de la situl vostru la situl nostru.

Stiri si noutati despre SIDA

SIDA Anonim aduna stiri pentru folosul vizitorilor sai.&nbps;Nu raspundem pentru continutul acestor situri si nu facem nici-o racomandare pentru un individ. Vorbiti cu doctorul Dvs. inainte de a avea incredere in orice sit pe Internet.

Noi la HIVAnonim vrem sa stiti ca "safe sex" sau sex fara risc este un mit. Pentru mai multa informatie despre mitul acesta, faceti un clic aici.

Pentru noutati din anurile 2003 si 2004 faceti un clic aici.
Data
Stiri
4 noiembrie 2006 UNICEF deschide un joc on-line pentru educatia copiilor despre SIDA
30 octombrie 2006 Prezervative false sunt gasite in Anglia

Durex a publicat ca prezervative falsificate au fost vandute din Londra, punand folositorii la risc pentru Boli cu Transmitere Sexuale, insarcinare si HIV. N-au gasit nici-una vanduta inafara acestui oras. Cele mai multe au avut un miros a bananei, sunt uscate sau au pete pe ele.

(sursa: LifeStyle Extra)

Un alt caz cara arata ca "100% safe sex" este un mit.

18 octombrie 2006 Pacienti cu HIV pot avea copii sanatosi.

Un studiu urmand 90 de pacienti cu HIV pentru 25 de ani arata ca 13 au avut copii sanatosi. Succesul acesta vine de la spalarea spermei sau inseminare.

(sursa: ABC News)

18 octombrie 2006 HIV din China s-a propavaduit si in afara de grupuri de risc inalt.

In China, acum HIV afecteaza si pe oamenii care nu sunt in grupuri de risc inalt, cum sunt cei care folosesc droguri injectabile, care fac sex pentru bani si homosexuali.

"Anul trecut, am aflat ca 48% din cei noi infectati au contractat boala din sex," a zis Hau Yang, directorul ajunt de controlul bolilor pentru Ministerul Sanatatii.

(sursa: KaiserNetwork)

Adaugam ca Dumnezeu ne-a dat porunci pentru binele nostru. Daca nu le urmam, suferim consecinte.

13 iulie 2006 Baltimore, Maryland, USA, foloseste Examen de Acid Nucleic (Nucleic Acid Test)

Orasul Baltimore foloseste examenul acesta care poate face o diagnostica de HIV numai o saptamana sau doua dupa infectie.

(sursa: KaiserNetwork.org)

10 iulie 2006 Biserica catolica este pentru un examen de HIV inaintea nuntii.

Biserica catolica din Goa, India, crede ca un examen volontar pentru infectia HIV este o idea buna pentru doua persoane logodite.

Este bine pentru ca oameni sa fie avertizati si sa aiba consiliu pentru ei care sunt infectati. Crede ca astfel de examen respecta dignitatea oamenilor.

Statul lui Goa acum considera sa faca o lege de a obliga logodnicii sa faca un examen. Biserica nu este de acord pentru ca nu respecta dignitatea acestor oameni.

(sursa: MedIndia.com)

5 iulie 2006 Ministerul Mancarii si Medicamentelor (FDA) din SUA adauga o avertizare pe cutia de Aptivus

Pacientii care folosesc Aptivus sunt avertizati ca au un risc pentru moarte cauzata de sangerare creerului.

Paisprezece cazuri de sangerare la creer au ajuns la sediul lui Boehringer Ingelheim care produce Aptivus. Opt dintre acesti pacientii au murit din cauza aceasta.

Boehringer Ingelheim afirma ca 6.840 de pacienti au urmat regimul acesta si ca multi dintre pacientii acestia au avut alte probleme la sanatate (probleme la sistemul nervos, trauma la cap, chirurgie la cap, tensiunea sangelui ridicata, si abusul alcolului) care ar putea produce sau contribui la sangerarea creerului.

Mai multa cercetare va fi facuta in timp ce avertizarea va aparea pe cutia de medicamente.

(sursa: Fox News)

1 iulie 2006 Ministerul Mancarii si Medicamentelor (FDA) din SUA aprobeaza un regim nou pentru tratamentul cu HIV

Aurobindo Pharma Ltd produce o combinatie noua a medicamentelor care include lamivudine, zidovudine si neviparine intr-o singura pastila.

Faptul ca trei medicamente sunt intr-o singura pastila, va ajuta pacientii carora le este greu sa urmeze un regim cu trei medicamente.

(sursa: DogFlu.ca)

9 martie 2006 Au gasit celule care ,,mananc" HIV.

Cercetatori de la Spitalul ,,Vrije University Medical Centre" din Amsterdam au descoperit existenta celulelor din mucosa genitala care produc o proteina care mananca virusul HIV, limitand propovaduirea bolii.

Proteina se numeste Langerin si este produsa de celulele Langerhans, gasite in pielea si mucosa. Faptul acesta poate ajuta in gasirea unui vaccin sau medicamente sau un examen care poate arata cine este mai slab in contractarea cu SIDA.

(sursa: HealthDayNews)

9 februarie 2006 Lupta pentru medicamentele "ziua dupa"

Daca primiti acelas regim de medicamente impotriva lui HIV ca cei infectati, puteti sa evitati infectie. Regimul trebuie luat intre 72 de ore dupa sex cu cineva infectat.

Regimul poate cauza nausea si durere de cap, dar este crezut ca efectele acestea sunt temporare. Daca abstinenta inafara casatoriei si prezervative nu sunt observate, acest regim este sansa a treia de a evita HIV.

(sursa: BBC)

7 februarie 2006 Incepand tratamentul mai de vreme este intotdeauna mai bine.

Atunci cand este o vorba de a lupta cu virusul HIV, cu cat mai curand ca pacientul incepe un tratament cu medicamente puternice, incat e mai bine, chiar daca exist efecte negative ca toxicitate. Cu un tratament inceput mai de vreme si continuat fara interupere, pacientii au avut mai putine infectii si efecte negative. Asa socotesc cercetatorii la Universitate din Colorado Health Sciences Center si Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolii (CDC) din SUA.

Dr. Kenneth Lichtenstein si colegii lui au studiat dosarele de 2.304 de pacienti cu HIV in opt orase din SUA, tratati cu HAART intre 1996 si 2005.

Ca evidenta toxicitatii au cautat evidenta insuficientei ale rinichiului, a daunei la nervi numita neuropatie si a lipoatropiei.

In comparativ cu cei care au inceput tratamentul cu mai putini decat 200 de celule CD4, cei care au inceput cu nivelul de CD4 peste 350, au avut o sansa cu 60% mai mica sa dezvolte insuficienta la rinichi, 30% mai putina sansa de neuropatia si 60% mai putina sansa sa dezvolte lipoatropia.

Pare ca medicamentele au fost mai active in celule si in jurul lor cand au fost mai putine celule CD4.

"Starea inflamarii asociata cu boala face toxicitatea sa creasca," a spus Lichtenstein.

Nu este nici un motiv sa amaneze analiza pentru diagnosticarea HIVului si tratamentul HAART pentru cei cu HIV pozitiv.

(sursa: Reuters)

7 februarie 2006 Supravetuirea cu HIV depinde de tipul virusului

Oamenii infectati cu tipul D a virusului au o supravetuire mai scurta decat cei cu tipul A.

Cercetatorii la Johns Hopkins University School of Medicine au studiat peste 300 de pacienti cu HIV in Uganda si au vazut ca 10% din 203 de oameni cu tipul D au murit in perioada de 3 ani, dar nici unul din cei 53 cu tipul A n-a murit in perioada aceasta. (In studiul lor, 70 de oameni au fost infectati cu amandoua tipuri.)

Pacientii cu tipul A au supravetuit 8,8 ani, cei cu tipul D, 6,9 ani si cei cu AD, 5,8 ani. Cercetatorii cred ca tipul D se leaga la receptorii celulelor imunitare. Oliver Laeyendecker, un cercetator a spus ca informatia aceasta este importanta pentru tratamentul pacientului.

(sursa: Forbes)

3 februarie 2006 O schimbare in comportamentul sexual reduce numarul de cazuri de HIV

Comportamentul tinerilor din Zimbabwe a cauzat o scadere in numarul cazurilor de HIV. Tinerii care aveau experienta sexuala au redus numarul de contacte sexuale ocazionale. Altii au pastrat verginitatea pana ce au fost mai in varsta. Reducerea in curvie a redus numarul de infectii cu HIV. "Cresterea in folosirea prezervativului inaintea perioadei studiului ar fi putut sa contribue la scadere," a spus cercetatorul Geoffrey Garnett din Imperial College London

(sursa: News24.com)

Aceasta arata ca perspectiva Bibliei si a programului HIVAnonim este si efectiv si realistic.

27 ianuarie 2006 (editie 30 ianuarie 2006) DHEA poate reduce simtomele depresiei la pacientii cu HIV

- de Will Boggs, MD

Pare ca suplimentul dietar DHEA micsoreaza simptomele depresiei minore la pacientii cu HIV.

"Nici unul dintre noi n-ar recomanda DHEA ca un tratament primar pentru depresie," spune Dr. Judith G. Rabkin. "Dar, DHEA este atractiv pentru pacientii care nu vor sa se trateze cu medicamente anti-deprimante sau pentru pacientii cu depresie cronica si moderata care sunt interesante in medicamentele adjunctive si alternative."

DHEA (adica dehydroepiandrosterone), un supliment dietar asemenator cu steroide este vandut in SUA fara prescriptie pentru multe probleme. Este luat de cei care vor sa-si mareasca muschii, sa slabeasca, sa imbunatateasca sangele si sa inceteze imbatranirea corpului.

Rabkin si colegii ei din Columbia University College of Physicians and Surgeons din New York au cercetat DHEA timp de 8 saptamani cu 145 adulti infectati cu HIV si depresia moderata. Doi din trei au avut si SIDA. La inceput, doza a fost 100 milligrame pe zi. Dupa 4 saptamani fara rezultate sau efecte negative la pacienti, cercetatorii au crescut doza pana la 400 mg pe zi.

Cinzeci si sase la suta au simtit un efect pozitiv in atitudinele lor in comparativ cu 31% cu placebo.

A fost o crestere semnificativa a testosteronului la femei dar nu la barbati. Nivelul celulelor CD4+ n-a fost afectat. Au fost putine efecte negative.

"Noi am adaugat 4 luni la tratamentul cu DHEA pentru cei care au experimentat efecte pozitive. Credem ca rezultatele dupa 8 luni arata ca raspunsul pozitiv in atitudinea pacientilor este mentinuta cu putine efecte negative, dar efectele de lunga durata sunt necunoscute. ...Dar cantitatea de DHEA gasita in medicamentele gasite la farmacie au fost de la 0% pana la 150% in comparativ cu ce a fost scris pe eticheta."

(sursa: American Journal of Psychiatry, ianuarie 2006)

19 ianuarie 2006 (editie 30 ianuarie 2006) Un nou cocktail a medicamentelor poate fi mai eficient in tratarea HIVului

- de Miranda Hitti

A fost publicat in The New England Journal of Medicine ca o combinatie a Viread, Emtriva si Sustiva "nu este inferior" cu respect la alte cocktailuri ale medicamentelor. HIV a fost redus la nivelurile foarte joase si au fost mai putine cazuri ale efectelor negative, in comparativ cu combinatia medicamentelor traditionale. Aceasta combinatia nu are efecte toxice de lunga durata.

Dar aceste rezultate se aplica numai celor care n-au incercat alte medicamente antiretrovirale.

(sursa: FoxNews.com)

16 ianuarie 2006 Spalarea vaginului in interior creste riscul de HIV

Prostituatele care se spala in interiorul vaginului au o sansa de 3 ori mai mare de a contracta HIVul in comparativ cu cele care nu fac procedura aceasta. Acele care au folosit detergenti au multiplicat riscul de 4 ori. Inflamarea cauzata de spalare este suspectata sa cauzeze fenomenul acesta. Vaginul este sensibil si traumat foarte usor.

(sursa: jurnalul Aids)

12 ianuarie 2006 Nivelul HIVului in sange prezice sansa de supravetuire

Cercetatorii din Danemarca si SUA au aflat ca reducerele in cantitatea cu HIV in sange care s-intampla in perioada initiala a tratamentului HAART prevede sansa de supravetuire chiar dupa 6 ani. Din cauza aceasta, Dr. Nicolai Lohse de la Spitalul Universitar din Odense spune, "chiar o singura data cand virusul creste in perioada de 6 pana la 18 luni dupa inceputul terapiei antiretrovirale ar trebui sa se ingrijoreze medicii." Au studiat 2.046 de pacienti intr-o perioada de 72 de luni. Lohse spune, "medicii care folosesc HAART ar trebui sa lucreze cu pacientii si sa controleze foarte strict nivelul virusului."

(sursa: jurnalul Clinical Infectious Diseases)

9 ianuarie 2006 Riscul infectiei HIV al unui copil poate fi redus.

Administratia medicamentului Nevirapine pentru mame cand intra in crize de nastere si pentru copilul intre 72 de ore dupa nasterea, reduce in jumatate riscul de transmitere a HIVului de la mama la copil. Este crezut ca riscul se reduce cu 50%.

Cercetatorii au studiat dosarele de 198 de femei din Uganda. Medicamentul Nevirapine a fost eficient si in a doua sarcina, indicand ca femeile n-au dezvoltat imunitatea la el. Medicamentul este ieftin si indicat pentru pacienti mai saraci.

Fara medicament, riscul este de 30% cand mama naste normal si 5% cu nasterea cezareana. Nasterea cezareana poate proteja copilul de la contact direct cu sangele si celelalte fluide ale mamei. Dar nasterea cezareana aduce alte riscuri mamelor, in special daca au anemie sau o oricare alta boala.

(surse: Newindpress.com si Health Central Network)

9 ianuarie 2006 Home Access ofera o analiza HIV cu rezultatele gata peste o zi.

Home Access Health Corporation este producatorul singurei analize aprobate de Ministerul Mancarii si Medicamentelor din SUA (FDA). Rezultatele sunt corecte 99,9%.

Analiza costa $59,99 si este disponibila la farmaciile din Sua si la situl http://www.homeaccess.com/.

(PRNewswire)

9 ianuarie 2006 Procentul infectarii cu HIV/SIDA depinde de rasa si religie

Statisticele de la Ministerul Sanatatii din Uganda arat ca rata de infectia a coborarat foarte mult de la varf in 1992 la 18%, evidenta ca ei castiga momentan in razboi impotriva cu SIDA. Ei vad urmatoarele deosebiri dintre prevalenta bolii SIDA in categorii diferite:

  • rata este mai inalta la femei (8.1%) decat la barbati (5.8%)
  • femeiile la varsta de 30-35 si barbatii la varsta de 35-45 sunt infectati mai des
  • musulmanii sunt mai rar infectati (5%) dar anglicanii si protestantii mai des (7.1%) [Observatia mea este ca anglicanii permit omosexualii sa fie chiar si preoti, ceea ce Biblia interzice. Cultura musulmanilor este mai putin permisiva decat a noastra in Europa.]
  • cei cu invatamant secundar sunt infectati mai rar si cei care n-au terminat scoala primara au fost mai des infectati.

    (AllAfrica.com)

  • Ajutoare in lupta impotriva lui SIDA

    Desi cercetatori n-au probat definativ, urmatoarele substante ar putea ajute in lupta impotriva lui HIV

  • Arginina impreuna cu HMB (Hydroxymethylbutyrate) si glutamina) pentru conservarea muschilor.
    DHEA pentru oboseala si deprimare
    Vitamine multiplu-minerala N-acetyl cysteine
    Saccharomyces boulardii
    Selenium
    Zinc
    Licorice
    Sangre de Drago (pentru dearee)

    (Yale New Haven Health) St John's wort

  • 24 octombrie 2005 Utilizarea contraceptivelor poate scadea capacitatea organismului de a combate bolile.

    Toate aceste studii au ajuns la concluzia ca utilizarea contraceptivelor orale, inclusiv a asa-numitelor "mini-pilule". Si a contraceptivelor cu progestin cu actiune de lunga durata poate creste semnificativ riscul femeillor de a dezvolta cancer mamar, in acelasi timp, scazandu-i capacitatea organismului de a combate boala. Majoritatea contraceptivelor nu contribuie la imbunatatirea sanatatii femeii. De fapt, contraceptivele hormonale pot deteriora considerabil sanatatea femeii si longevitatea acesteia. Trebuie sa-i intrebam pe cei care continua sa promoveze contraceptivele ca un fundament al sanatatii femeii si echitatii sociale. (Sursa: Dr. Joel Brind, Association for Interdisciplinary Research in Values and Social Change)

    (SkyNet)

    20 octombrie 2005 Laptele mamei poate preveni transmisia lui HIV la copil.

    Dupa un studiu de William Paxton si colegii lui din Universitatea din Amsterdam, a fost dovedit ca copiii care au baut lapte dela sanii mamelor lor.

    (Journal of Clinical Investigation, 20 octombrie 2005)
    (MedIndia)
    (Science Daily)

    25 septembrie 2005 Barbati circumcisi au o sansa 65% mai mica de a contracta HIV

    Dupa un studiu de 3000 de oameni cu varsta intre 18 si 24, Francois Venter a anuntat ca taierea imprejur poate sa reduca sansa de a contracta HIV, mai bun decat orice vaccin la momentdat.

    Dupa un studiu in Kenya in 1987, Dr. William Cameron dela University of Manitoba din Canada a reportat acelas lucru.

    Nu este o minune ca Dumnezeu a spus poporul Lui sa fie taiati imprejur.

    Dar, sex inafara casniciei te pune la risc daca esti circumcis sau nu.

    (Chicago Tribune)

    17 August 2005 Biotron din Australia dezvolta o chemie care lupta impotriva lui HIV

    Biotron Ltd, cu sediul in Sydney, Australia a dezvoltat o chemie care lupta impotriva unor tipuri de HIV care nu poate fi tratate cu medicina care existe. Medicina, numita Virion trebuie sa fie aprobata dupa unele ultime probe. Daca tot merge bine, ar putea fi disponibila pacientilor anul viitor.

    (AllHeadlineNews.com)

    6 iulie 2005 Circumcizia scade riscul infectarii cu HIV

    Taierea imprejur reduce cu 70% riscul la barbati de a fi infectat cu HIV daca au sex cu femei cu SIDA.

    (Wall Street Journal)

    In Vechiul Testament, Dumnezeu a poruncit ca toti barbati trebuie sa fie taiat imprejur (Genesa 17:9-14) si oameni au primit aceasta circumcizia ca o pecete a neprihaniri. (Romani 4:11) In Noul Testament, cand Dumnezeu a dat noul testament, taierea imprejur a pierdut semnificatia ei religioasa (I Corinteni 7:19) si din vremea aceia, multi au neglejat porunca lui Dumnezeu. Intotdeauna, poruncile Domnului trebuie luate in serios, ca si circumcizia si abstinenta sexuala inafara casniciei. Pentru ca Dumnezeu ne a facut, El stie mai bine decat oameni ce este spre binele noastre.

    28 martie 2005 Tineri cu HIV isi pune viata mai mult la risk decat cei fara HIV

    Un studiu de 500 de oameni a aratat ca tineri in SUA cu HIV traiesc o viata mai riscanta decat tineri 5 ani in urma. La Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) au studiat doua grupuri, unu pana la descoperirea lui HAART (terapia foarte activa anti-retroviral) si unu dupa. HAART este o combinare a medecinelor anti-retroviral care ar putea tine HIV mai mult sub control si sa extinde viata din cei mai multi pacients.

    Grupul mai tarziu au raportat mai multi partineri sexual, mai mult sex neprotejat si folosirea drogurilor mai multa.

    Sanatatea grupului dupa HAART a fost mai slaba, au fost oameni mai probabil sa fie fost abuzati sexual decat grupul inainte HAART-ului.

    Amandoua grupuri au fost din Los Angeles, San Francisco, New York and Miami si au fost asemenatori in proportii de gen, rasa, si stare economica.

    Grupul dupa HAART au raportat de doua ori mai mult sex neprotejat in ultimele 3 luni.

    Ca mediul, au avut un numar dublat de parteneri sexuali si mai des au avut un partiner sexual care a folosit droguri prin injectie.

    (Keralanext.com)

    25 februari 2005 Imbatarea este implicata in explosia cantitatiii cazurilor de HIV in Manchester, Anglia

    In partea nordvest a orasului, numarul oamenilor cu HIV a crescut cu 50% intr-un an de zile. Cresterea va continua pentru ca atunci cand oameni se imbat, nu folosesc prezervative. Cazurile diagnosticate in nordvestul au numarat 380 in 2003 si 564 in 2004. Orasul Manchester are cele mai multe cazuri din regiunea. Impreuna cu HIV, cazurile lui sifilis, gonorea si clamidia au crescut brusc.

    Directorul Sanatatii din regiune, Profesorul John Ashton a zis, "Imbatarea este o mare problema care afecteaza grav societatii, iar prea multi tineri folosesc bautura ca o scuza pentru sex fara prezervativ."

    Profesorul Mark Bellis, directorul Centrului pentru Sanatate Publica la John Moores University din Liverpool unde studiul s-a petrecut zice, "Este important pentru oameni sa ricunoasca faptul ca comportament ca si imbatarea va creste riscul lor de se molipsi de o infectie cu transmitere sexuala si vor dauna multe alte aspecte din sanatatea lor fizic si mental."

    In Manchester, mai multi eterosexuali s-au molipsit de HIV decat omosexuali. In 2004, 55% dintre cazurile noi au fost cu eterosexuali si 68% au fost barbati.

    (ManchesterOnline)

    De la inceput HIVAnonim a sustinut cel ce cercetatori au aflat. Va rog, nu va imbatati, nu folositi droguri si nu faceti sex decat cu sotul sau sotia!

    19 februarie 2005 BTS ataca tot mai multi varstnici

    Cercetatorii britanici avertizeaza ca bolile cu transmitere sexuala afecteaza din ce in ce mai multi varstnici. Doctorii sustin ca numarul femeilor infectate a crescut in ultimul deceniu. In Marea Britanie, de exemplu, cazurile de Clamydia, o boala cu transmitere sexuala, au inregistrat o crestere de 177 % printre femeile cu varste intre 45 si 64 de ani. Cazurile de gonoree au crescut cu 249 %. In 2003, cu 7% mai multe femei cu varsta de peste 40 de ani au fost infectate cu HIV. Expertii spun ca adultii de peste 45 de ani sunt in mod frecvent omisi din programele de preventie. Acestia considera ca aceasta grupa de varsta este perceputa ca o categorie cu riscuri scazute, deoarece fie au o relatie monogama, fie sunt inactive din punct de vedere sexual. Cu toate acestea, un numar tot mai mare de femei incep o relatie dupa menopauza. Medicii spun ca simptomele menopauzei pot masca semnele aparitiei infectiilor cu transmitere sexuala.

    Noile terapii pentru disfunctiile erectile dau posibilitatea barbatilor sa aiba o viata sexuala activa pana la varste inaintate. Multi apeleaza la relatii intamplatoare sau la serviciile unor prostituate, ceea ce creste riscul infectarii. Perioada indelungata in care HIV nu produce efecte ii face sa neglijeze riscurile, considerand ca, oricum, se incadreaza in speranta de viata.

    (Adevarul)

    15 februarie 2005 Romania are de 20 de ori mai multe cazuri de sifilis decat media europeana

    Aproape jumatate din cazurile de sifilis sunt descoperite intamplator, in momentul in care bolnavii se prezinta la medic pentru alte probleme de sanatate, in loc sa faca un control atunci cand apar primele leziuni genitale, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare Dezvoltare in Sanatate. De rusine, tinerii din Romania nu se duc la medic dupa ce observa ca au leziuni in zona genitala. Prezentarea la un specialist este cu atat mai redusa in cazul HIV/SIDA sau a hepatitelor, boli foarte grave care se transmit si pe cale sexuala, dar care in stadiile initiale nu au simptome. Studiul "Cunostintele, aptitudinile si practicile tinerilor legate de transmiterea HIV/SIDA si de consecintele practicarii sexului neprotejat" a fost realizat de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate (INCDS), in cadrul unui proiect finantat de Fondul Global de lupta impotriva HIV/TBC si malarie. Tinerii sustin ca nu se duc la medic dupa ce apar primele simptome ale infectiilor cu transmitere sexuala de rusine, dar si din lipsa unor informatii privind consecintele acestor boli. Studiul mai arata ca tinerii incearca sa se trateze singuri cu antibiotice, dar, desi scapa de simptomele care ii deranjeaza, infectia nu se vindeca, iar consecintele ii vor afecta toata viata. In urma acestui studiu a fost lansata campania "Esti dotat?", prin care tinerii sunt sfatuiti sa foloseasca prezervativul. In ultimii 13 ani, incidenta sifilisului s-a triplat in Romania. In 2003, aceasta a ajuns de 45 de cazuri la o suta de mii de locuitori. Numarul bolnavilor de sifilis din Romania este de aproape 20 de ori mai mare decat media europeana. Incidenta sifilisului congenital este de aproximativ 15 ori mai mare decat media europeana. Cei mai multi bolnavi sunt barbati, cu varste intre 20 si 29 de ani, persoane care schimba frecvent partenerii.

    (Ziua)

    18 februari 2005 Examenul Salivei Creste in Popularitatei

    Examenul salivei poate detecta prezenta HIVului.

    (Robert Preidt, HealthDay News)

    29 ianuari 2005 Circumcizia scade riscul infectarii cu HIV

    Circumcizia reduce la jumatate riscul infectarii cu HIV, arata un studiu publicat recent in "Jurnalul Bolilor Infectioase". "Studiul explica de ce virusul HIV s-a extins in regiuni din Africa in care practica circumciziei este in declin", sustin cercetatorii.

    (Evenimentul zilei)

    24 ianuari 2005 Virusul HIV penetreaza si prin prezervativ in 10 pana la 50% din cazuri.

    Studiile diverse care au fost facute atat la Universitatea din California, cat si la Universitatea din Miami au aratat ca virusul HIV penetreaza si prin prezervativ in 10 pana la 50% din cazuri. Deci, acesta este inca un mit periculos al promotorilor libertatii sexuale.

    Epidemia de SIDA a schimbat toata discutia despre abstinenta. In Occident, anumiti propagandisti ai amorului liber acum incep sa observe rezultatele activitatii lor si isi schimba tonul. De ce? Pana in 1960, erau cunoscute doar doua boli transmise pe cale sexuala. In prezent, sunt cunoscute 30 de asemenea boli.

    Ian Bilevici (NoAbort.net)
    Traducere si adaptare Asociatia Provita Media

    14 ianuarie 2005 Parasita de sot, o tanara din Falesti a continuat sarcina, dupa ce a aflat ca este seropozitiva

    Parasita de sot, o tanara din Falesti a aflat ca este infectata cu virusul HIV/SIDA, fiind in a cincea luna de sarcina. Fata insa a reactionat calm la aceasta veste, fiind convinsa ca boala ei nu o va impiedica sa duca o viata fericita alaturi de copil, frate si mama.

    (Flux)

    14 ianuarie 2005 Medical Services International, Inc dezvolta un examen numit VScan care este mai rapid pentru detectarea virusului HIV

    Medical Services International Inc. din Edmonton, Alberta, Canada a dezvoltat un examen care detecteaza virusul HIV cu mai putin decat 11 zile dupa infectie. Acesta este mai rapid decat orice alt examen care exista.

    Poate detecta clasa IgM a anticorpurilor, care este prima clasa produsa de sistemul imunitar. Sensibilitatea aceasta l-a permis, in laboratorul, sa detecteze virusul cand examenele cele mai bune nu l-a detectat. Aceasta inseamna ca tratamentul si consiliul pot incepe mai repede si in cele mai multe cazuri inainte de momentul cand sistemul imunitar a fost slabit.

    Alte examene detecteaza numai clasa IgG anticorpurilor care deseori apar peste 90 de zile dupa infectie si dupa ce sistemul imunitar a inceptut sa fie compromis. Examenul VScan este de singura folosinta si poate detecta HIV1, HIV2, Hepatita B, Hepatita C, tuberculosa, Febra Dengue, Nila Ovest, si sifilis. Pentru mai multe detalii, puteti suna pe Robert Talbot in SUA la (780) 430 6363 sau Bill Whitehead Jr. la (416) 822 5883 sau vizitati situl lor

    (PRNewswire-FirstCall)

    14 ianuarie 2005 Medicamentele opresc formarea virusurilor noi

    Luarea medicamentelor exact cum doctorul prescrie este modul cel mai bun sa opresti schimbarea virusului intr-un nou virus care rezista medicamentele respective. Chiar si lipsa unui tratament de o zi din cand in cand a fost destul ca sa permite virusul sa iese din sub controlul lui si sa se schimbe. Asa au spus cercetatorii la Associatia Americana a Sanatatii (AMA).

    Nu existe o cura pentru SIDA, dar un cocktail al medicinelor pot tine pacientii in sanatate. Problema este ca medicamentele sunt scumpe si prescriptii trebuie sa fie urmate in fiecare zi. Cei care au bani sa le cumpere adeseori nu urmeaza prescriptiile, formand virusi noi care rezista aceste droguri. Multi pacienti transmit aceste noi virusi altor pacienti!

    Peste 20 de milioane de oameni au murit de Sida in ultimi 20 de ani cand a fost diagnosticat primul caz. Este estimat ca 39 de milioane de persoane sunt infectati acum.

    "Sunt doua lucruri care fac un medicament sa nu aiba efect. Unul este daca [virusul Sida] este rezistent... Factorul cel mai important [in succesul tratamentului] este daca pacientul urmeaza regimul," a spus Dr. John Bartlett un expert la bolile infectioase la Universitate Johns Hopkins din Baltimore, Mariland, SUA. Richard Harrigan din Centrul Excelentei in HIV/SIDA din British Columbia, Canada Centre spune la fel. In pacientii care a luat peste 95% din tratamentele, virusul nu s-a schimbat, dar "in cei care a luat mai putini decat 80% au dezvoltat rezistenta mai rapida," spune el.

    Probabil, aceasta inseamna ca virusul a fost lasat sa se replice in timpul ce putea sa evolueze in raspuns acestor medicamente. Un alt cocktail poate ajuta pentru un timp. Desi sunt 20 de medicamente aprobate in Canada, optiunile de a gasi droguri efective se termina dupa un timp.

    URMEAZA STRICT PRESCRIPTIA MEDICAMENTELOR DE LA DOCTORUL TAU!

    (Reuters)

    7 ianuarie 2005 Avortul asemena cu holocaustul

    Cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscopul de Colonia, Germania, a comparat avortul cu holocaustul nazismului intr-o ceremonie care a avut loc la inceputul lunii ianuarie. Politicienii social-democrati si Partidul Verzilor si Consiliul Central al tarii pentru evrei au protestat. Biroul cardinalului si-a aparat comparatia, adaugand ca avortul este similar crimelor lui Stalin.

    (LifeSite)

    Pentru noutati din anurile 2003 si 2004 faceti un clic aici.


    Cautati in situl acesta sau pe tot Internetul sponsorizat de FreeFind

    Cautarea sitului Cautarea Internetului
    Centru de Informare
    Stiri
    Ai un risc mare sa
    te imbolnavesti cu SIDA?

    Tot care vindeca
    Razboiul Ascuns
    Stiri de la USA
    privind abstinenta

    Povesti sentimentali
    Noutati HIV (In ingleza)
    Bibliografie

    Intrebari despre SIDA

    Pagina principala
    HIV Anonim:  ajutor pentru cei cu SIDA

    Dreptul de copiat 2001-2003 HIV Anonymous.com -- 129 W. Canada - San Clemente CA 92672 949-218-6793

    - aviz -

    Traducere: Iustin Sarpe Desemnarea paginii:Laurent LaBrie

    adressa posta electronica